La Meva Empresa

                     LA MEVA EMPRESA


Jo he fet les pràctiques a Sant Martí Vell, al restaurant. Allà hi faig una mica de tot: rento plats, estic a la cuina, preparo plats, escombro...
Cada dilluns és quan s'ha de respostar tot el menjar per la setmana i és quan has de treballar més, però el dijous també perquè és el dia de l'arròs i hi ha moltes paelles a fer.

DADES DE L'EMPRESA

Treballadors: Dani, Jordi, Eva, Isa, Robert, Roser, Karina, Mireia, Sergi, Eloy, i Sandra

Horari: 10h-15h (dilluns,dimarts)
            12h-17h (dijous)

Direcció: Robert Vila, Juvita Brugues

LA PRÀCTICA A L'EMPRESA

Activitats realitzades:
En el temps que estic a la cuina  realitzo varies activitats, des de pelar aliments fins a preparar plats, decoració o fins i tot postres. Però també netejo la cuina, les olles. Moltes coses vàries, el que m'agrada més fer és anar a llençar la brossa perquè és quan estic tranquil i  faig el piti.

Coneixements adquirits:
Des que estic al restaurant he après coses com decoració de plats també postres, i moltes tècniques que em podran servir d'aquí uns anys quan estigui vivint sol. Perquè a vegades veig a xavals que no se saben fer ni un ou ferrat i això per a mi és penós que amb 30 anys la teva mare t’hagi de fer una truita. Jo sempre he preferit fer les coses pel meu compte i  si puc no demanar ajuda, millor.

Relacions humanes:
La relació allà a la meva empresa és molt familiar però a vegades massa i tot, perquè els cuiners són molt xulos. Un és un Romano que es queixa de moros i ngais però ell és tot Romano, i l'altre un jambbo que és molt maxista i a les cambreres sempre els està dient coses desagradables. Jo si fos el cap no deixaria que hi hagués aquest ambient a la meva empresa tothom s’hauria de tenir un respecte entre si.

Estructura dels equips de treball:
El cap de cuina és en Dani, tot el que diu ell se suposa que s'ha de fer però com que no sap dir-ho quasi ningú li fa cas perquè és molt borde i t'ho diu amb males maneres. La gent està repartida, un a la brasa, l'altre prepara postres, l'altre plats i olles, un a la cuina i un a amanides i les cambreres. Normalment la feina va marxant però a vegades hi ha algun entrebanc.

Integració en l'equip de treball:
Des del primer dia ja em vaig integrar bé en el grup. Jo sóc una persona que puc conèixer gent fàcilment. Però ara jo el que veig és que es pensen que em coneixen molt, i no només me coneixen d'allà  però bé,  què hi farem. a vegades hi ha molt de bon rollo, i a vegades hi ha dies d'un mal rollo que flipes.

Assistència, puntualitat, responsabilitat en l'execució de les tasques assignades:
Sempre miro de ser puntual, però a vegades arribo 5, 10 minuts tard però no molt més. En les feines sóc polit i les miro de fer el millor possible, si que n'hi ha algunes que no les he fet mai i el primer cop me costa però agafo el truquillo ràpid. La única pauta és que allà on has treballat i t'ho has trobat net deixar-ho altre cop net, i vigilant de no fer-te mal i fer-ho bé.
En una cuina hi ha materials molt molt cars com les màquines, per exemple la d'envasar al buit o una planxa o una fregidora de les grans, i moltes més màquines. També n'hi ha de les que t'hi pots fer mal,  tallar-te o fins i tot cremar-te, per exemple la termomix, amb la qual jo vaig patir un accident.

Ordre, pulcritud i conservació de materials, equips, aparells i estris en general:
Jo crec que sóc l'únic que neteja molts dels materials que hi ha perquè n'hi ha algun que està fet una porqueria, però bé, ells van allà, ells sabran. Tenen la seva organització i en Dani si li canvies l'organitzacio, ho nota de seguida.
  • termomix --> La termomix és un robot que cuina, que et vull et tritura, et fa el que tu vulguis.
  • batidora --> És un electrodomèstic que serveix per amassar, per batre i per barrejar.
  • rentaplats --> És una màquina que et renta els plats.
  • forn --> Per cuinar el menjar a una temperatura que et proporciona el forn.
  • forn de vapor--> Serveix perquè el menjar no quedi tan sec i per bullir, t'estalvies ollades a sobre els fogons i tens més espai per a treballar.
  • màquina de pelar--> Poses l'aliment amb la pela i obres una clau d'on surt aigua i la fas girar automàticament amb un botó i al cap de 1m tens la verdura pelada.
  • màquina de trinxar carn--> Serveix per fer canelons o botifarra. Poses un tal de carn i et surt trinxada, picada.
  • màquina de tallar verdura--> Per a les patates fregides o les braves o per fer la verdura petita o sofregit amb la ceba, allò va molt bé.
  • nevera--> Per mantenir el gènere fresc.
  • congelador--> Per mantenir el gènere congelat, que duri més temps.
  • la brasa--> Per algun tipus de carn o de peix que a la brasa queda més bo, doncs ho podem fer allà.
  • mquina d'envasar al vuit--> Per envasar els menjars preparats i coses així, ens va molt bé i així es guarda més temps.
  • turmix--> Per triturar aliments,  fer sopes o cremes.
  • xino--> Quan has acabat de fer una crema o una salsa la pots passar pel xino i així queda més fina i no hi queden grumolls.
  • fogons--> Per cuinar-hi.
  • grill--> Pels macarrons perquè quedin torradets de sobre o el formatge de cabra, canelons etc.
  • microones--> Per escalfar algun postre o algun aliment, jo crec que tothom sap que és un microones.
  • planxa--> Per fer bistecs o peix o pollastre, verduretes i coses així.
  • fregidora--> Ens serveix mes per fregir que per altres coses.
  • extrector--> Per el fum que fa la planxa i la fregidora sinó quedaríem ofegats.
No em va costar gaire pensar què havia de fer: el que em diguesin perquè és una feina i és com si treballés. Però bé,  podria haver anat millor, però ja ha anat bé. En Robert és en Robert però en veritat és bon tio, quan vol.


ENTORN LABORAL
Descripció de la forma jurídica de l'empresa:
El restaurant de sant Martí Vell, és una societat limitada,  SL.

Descripció dels principals drets i deures dels treballadors i de l'estatut dels treballadors

    DRETS                               
  • Drets constitucionals (Vaga, sindicació, reunió, etc.)
  • Dret a l’ocupació efectiva
  • Dret a la promoció i formació professional
  • Dret a una adequada política de seguretat i salut en el treball
  • Dret a la retribució pactada i a rebre-la de forma puntual
  • Drets que emanen de normes legals o convencionals
  • o drets que puguin derivar del propi contracte de treball

   DEURES
  • Complir les instruccions de l’empresari i les obligacions del lloc de treball amb diligència.
  • Actuar sota el principi jurídic de la bona fe.
  • Complir les mesures de seguretat imposades per l’empresari.
  • No concórrer amb l’activitat de l’entitat (només a determinats casos i en els termes estipulats normativament).
  • Contribuir a la millora de la productivitat.
  • Tots aquells deures que puguin emanar del propi contracte de treball o de normes legals o convencionals.

CONDICIONS DE TREBALL


CONCLUSIONS



No hay comentarios:

Publicar un comentario